Voicewinnaar Dany zingt nieuwste single ‘ik ben jij’ voor nabestaanden bij Stille Strijd

Op zondag 10 september, Wereld Suïcide Preventie Dag, vond er in Maastricht een unieke samenkomst plaats om aandacht te vragen voor suïcidepreventie. Om 15:00 uur verzamelden nabestaanden, naasten en mensen die zelf ervaring hebben met suïcide zich bij het kolossale kunstwerk Stille Strijd, van kunstenaar Saskia Stolz.

Er werd door een aantal mensen gesproken, waaronder wethouder Anita Bastiaans, Monique Kavelaar – bestuurder van 113, kunstenaar Saskia Stolz en Benk Jonk. Ook werd er een gedicht voorgelezen door een nabestaande.

Tot slot zong The Voice of Holland winnaar Dany voor het eerst zijn nieuwe single ‘Ik Ben Jij’, een nummer geschreven in samenwerking met 113 en nabestaanden van zelfdoding.

Nabestaanden van zelfdoding
Dany verloor zelf zijn ex-partner een aantal jaar geleden aan zelfdoding. Voor het nummer ‘Ik Ben Jij’ ging hij in gesprek met mensen die ook iemand zijn verloren aan zelfdoding en verwerkte deze gesprekken in het nummer. Hij wilde erachter komen hoeveel overeenkomsten hij zou hebben met deze mensen in de nasleep van het verlies en hoe trauma’s zich bij anderen uiten en verwerkte deze gesprekken in het nummer.

Foto’s ©Paul van der Veer